Hoe de onderdraad van de borduurmachine te repareren zodat deze bovenaan wordt weergegeven

Kom maar op, mensen. Het is de borduurhorrorshow! Heb je je aandacht? Dit onderwerp sluimert onder de oppervlakte, maar steekt af en toe zijn lelijke kop op de verkeerde plaatsen op…

Wat is die enge situatie? Het gebeurt wanneer je de sprankelende onderdraad bovenaan ziet terwijl deze naar de randen van letters en objecten gluurt. Hoe kunnen we het stoppen en waarom gebeurt het?

Als je ooit een zwarte onderdraad onder een witte steek hebt gebruikt, heb je misschien die irritante kleine lusjes zwarte onderdraad langs je witte ontwerp gezien. Als dit is gebeurd, hebt u problemen met de spoel ondervonden. Je onderdraad mag niet zichtbaar zijn aan de bovenkant van je ontwerp.

Onderdraad dat bovenop uw ontwerp zichtbaar is, kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder wanneer u zeer smalle cordonsteek- of smalle tatamisteeklijnen naait en wanneer er problemen zijn met spanning of pluisjes op uw machine.

Onderdraad bij borduren (waar wordt het voor gebruikt en waarom)

Naai- en borduurmachines gebruiken een “afhechtsteek”, die de boven- en onderdraad samendraait door de spoel voorbij de naald te draaien terwijl deze in de machine duikt om een borduurwerk ontwerp. De spoel is meestal van plastic voor thuismachines en van metaal of papier voor borduurmachines.

Spoeldraad is relatief dun, over het algemeen 60 gew. (onthoud hoe hoger het nummer, hoe dunner de draad), en wordt meestal voorgewonden verkocht in wit of zwart. Het is erg sterk en meestal niet gedraaid zoals andere draden; het wordt een enkele lange streng genoemd monofilament.

Waarom wordt mijn onderdraad bovenaan weergegeven?

Er zijn veel redenen waarom uw onderdraad bovenaan zichtbaar kan zijn, maar hier zijn de drie belangrijkste redenen:

 • De spoel is niet goed geplaatst, de verkeerde kant op gaan en niet correct door de trekveer lopen. Raadpleeg uw handleiding, maar een goede vuistregel is dat deze zichzelf verdubbelt. Dit is hoe het er meestal uitziet:
richting van de spoeldraad
 • De spoelspanning is te los (of de bovenspanning is te strak). Dit is een lastige! Er is een vriendschappelijk touwtrekken in een naai- of borduurmachine, en het doel is dat de spoel een beetje hebzuchtig is en die bovendraad een beetje naar beneden trekt! Probeer uw instellingen niet aan te passen zonder uw handleiding te raadplegen, en als het probleem ernstig is, neem dan contact op met uw dealer of reparatiewerkplaats.
 • Ken de spanning van uw machine. Een eenvoudige “H-test” zal u vertellen a kavel informatie over wat zich daar afspeelt. Veel borduurmachines hebben dit beschikbaar in de machine. Zo niet, dan kunt u een borduurbestand maken met Capital Hs.
h-test
  • Wanneer u uitsteekt, controleert u de achterkant van het genaaide monster en meet u hoe ver onder de bovendraad wordt getrokken.
   • U moet 1/3 onderdraad in het midden hebben en 1/3 van elke bovendraad aan elke kant.
   • Als ze elkaar in het midden ontmoeten, zit de bovendraad te los of zit uw spoeltje te strak. (Het wordt samengetrokken).
   • Als de bovendraad aan beide kanten nauwelijks zichtbaar is, is de bovendraad te strak of zit uw spoel te los en trekt de onderdraad uiteindelijk omhoog
h test terug

Hoewel de H-test het je niet zal vertellen precies Wat gebeurt, het zullen jou vertellen als er gebeurt iets. Elke borduurster zou dit bestand moeten hebben om regelmatig te testen en te gebruiken.

Hoe voorkom ik dat de onderdraad bovenaan wordt weergegeven?

Hier zijn drie manieren om uw hechtingen te verbeteren en betere resultaten te krijgen:

1. Houd het spoelhuis en de omgeving schoon en pluis- en stofvrij.

Hoewel het goed klinkt om uit dat blikje perslucht te komen laat het op de plank liggen! Door te blazen, zelfs bij een lagere druk, kunnen pluisjes en vuil in uw machine terechtkomen en kunt u er niet bij.

geen spuitspoel

Kleine fuzzies kunnen ook de onderdraad slepen of de veer van de spanklep forceren. Let ook op uw bovenspanning bij machines met één naald of uw multi-naald. Controleer het spoelgebied en het draadpad regelmatig op vuil en verwijder stof met een zachte borstel. Door een stofkap voor uw machine te maken, blijft deze schoon en klaar.

Voor gebruikers van meerdere naalden: zorg ervoor dat de spanningsklep op het spoelhuis schoon is. Een visitekaartje onder de klep schuiven is een gemakkelijke manier om pluisjes en vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat u de klep niet buigt, maar dit zal helpen om alles wat hem open houdt los te maken.

kaart spoelhuis

Voor onze vrienden met meerdere naalden, volg altijd de machinehandleiding voor het oliën van uw machine. Droogslepende spoelen kunnen ook problemen veroorzaken! Een woord van waarschuwing met betrekking tot oliën, meer is niet beter. Te veel oliën kan ook een plas olie achterlaten die de zaken kan vertragen.

2. Vertraag uw machine.

Gewoon omdat uw machine kan ga 800-1000 steken per minuut betekent niet dat het de beste steek zal produceren. Hoe sneller de machine gaat, hoe minder “rebound-tijd” voor de draad. De bovendraad kan dan je onderdraad omhoog trekken.

3. Gebruik onderdraad voor uw spoel.

Het is ontworpen om dunner te zijn, waardoor uw borduursel minder dik wordt en het gemakkelijk kan glijden. De meeste klossen zijn voorgewonden in zwart of wit. Magnetische spoelen zijn ook een optie voor gebruikers van machines met meerdere naalden; de magnetische houder op het metalen spoelhuis vermindert het terugveren van de spoel en zorgt ervoor dat de draad gelijkmatig wordt losgelaten.

verschillende spoelen

Conclusie: draadfouten kunnen eenvoudig worden voorkomen

Dit krast natuurlijk aan de oppervlakte, maar als je iets moet meenemen van deze sessie, houd je borduurmachine schoon en leer jezelf hoe het werkt! Hoe meer u begrijpt hoe de steken worden gemaakt en wat de onderdelen van uw machine zijn, hoe beter u kunt borduren.

Als je je borduurvaardigheden wilt vergroten, bekijk dan onze gratis Beginnersserie machinaal borduren op YouTube voor informatieve en gemakkelijk te begrijpen video’s die u door de basisprincipes van hoepelen, versteviging, garen en meer leiden!

Ohh nog een laatste ding! Wil je mooie gratis borduurontwerpen? Vergeet niet onze te downloaden Gratis Borduur Legacy Design Kit vandaag 🙂

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Manchetknopengigant.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart