5 tips om de beste resultaten te behalen

Als je denkt dat je een goed blok en een cursieve letter van een “normaal” formaat onder de knie hebt, kom je erachter dat er een hele kleine wereld wacht om je te laten struikelen. Maar maak je geen zorgen; we zijn er om u te helpen de beste resultaten te behalen bij het borduren van kleine letters.

Wat zijn kleine borduurlettertypen en waarom kunnen ze moeilijk zijn?

Wat zijn kleine lettertypen?

Ze zijn precies zoals ze klinken; ze zijn klein. Er zijn een handvol kleinere lettertypen beschikbaar om te borduren.

Waar worden ze voor gebruikt?

Ze kunnen op veel manieren worden gebruikt, maar de meest voorkomende zijn logo’s of patches.

Welke factoren spelen een rol bij de beslissing om ze te gebruiken?

Je moet rekening houden met het gebruikte materiaal, het lettertype, hoeveel letters en welk formaat.

Klanten of vrienden willen wat ze zien op hun drukwerk. Als borduursters moeten we ze voorzichtig leren welke lettertypen ze moeten kiezen en welke niet werken.

Complicaties met kleine borduurlettertypen

Je hebt het geraden. Bij het borduren van zulke kleine lettertypen kunt u problemen tegenkomen.

 • Vogelnesten: kan worden gemaakt wanneer er zoveel steken op één plaats zijn dat de naald moeite heeft om terug te keren naar zijn rechtopstaande positie en de draad vast komt te zitten.
 • Moeilijk te lezen: hoe meer steken je hebt, hoe kleiner ze worden, waardoor ze moeilijk te lezen zijn. Houd rekening met het type stof dat u gebruikt. Bij het gebruik van katoen en andere stoffen die kunnen krimpen, wordt het probleem erger.
 • Gaten: geweldig op een golfbaan maar niet op je prestatiepolo. Telkens wanneer u veel kleine steken heeft, bijvoorbeeld in een cirkel, loopt u het risico een gat in uw stof te snijden.

5 dingen om te onthouden bij het gebruik van kleine borduurlettertypen

We spraken over de slecht nieuws. Is er goed nieuws? Er bestaat! U kunt binnen de kortste keren aan de slag door slimme keuzes te maken in uw lettertype, stof en versteviging! Laten we de verschillende factoren bespreken die van invloed kunnen zijn op uw borduursel.

1. Stofsoorten voor kleine borduurlettertypen

Piqué-breisels zijn dikkere 3D-breisels die ademend zijn en worden gebruikt voor veel sport- en performance-shirts. Ze worden vaak “honingraat”-weefsels genoemd en zijn soms moeilijk te borduren omdat de steken in de stof kunnen wegzakken.

Zachte en zijdeachtige stoffen kunnen ook lastig zijn, omdat ze niet veel stabiliteit hebben en stoffen met structuur de letters vervormen. Het is ook het beste om doorzichtige stoffen te vermijden, zoals alles wat met netten te maken heeft.

Onthoud dat hoe stabieler de stof is, hoe gemakkelijker het is om te borduren. Geweven materialen die goed gestabiliseerd zijn, werken het beste voor kleine lettertypen.

Meer informatie over anders stoffen die worden gebruikt bij machinaal borduren en wat het beste werkt voor uw volgende project.

2. Kleine borduurlettertypestabilisator en onderlaag

Bij gebruik van kleine lettertypen moeten deze een onderlaag hebben.

Wat is onderlaag in borduurwerk? Het is de basis van uw borduurontwerp, er zijn verschillende manieren om het toe te passen, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: uw ontwerp samenbinden en vervorming minimaliseren. Meer informatie over onderlegsteken voor borduren.

Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden met underlay met betrekking tot kleine lettertypen:

 • Een in het midden lopende onderlaag is het beste voor kleine lettertypen en helpt ze om bovenop de stof te zitten. U kunt een zigzag- of randloop gebruiken met grotere en dikkere lettertypen.
 • Knockdown-steken zijn een soort toegevoegde onderlaag (raak uw stoffen versteviging niet kwijt) die eruitziet als een tatami-steek en dutjes en pluisjes van “leuke” stoffen en handdoeken zal omverwerpen.
 • Gebruik nooit randloop op kleine letters. Er is niet genoeg ruimte voor meer.

Het gebruik van een ondervloer en minder dichtheid zal verbeteren – geloof het of niet, minder is meer! U krijgt een beter resultaat door een onderlaag te gebruiken en de densiteit niet te verhogen ten opzichte van de normale dichtheid voor dat lettertype.

Als het gaat om het gebruik van een versteviging, betekent meer versteviging beter naaien. We raden aan om ten minste twee lagen te gebruiken.

Tip: Als u een “no show”-stabilisator gebruikt, draait u een van de stabilisatorlagen schuin.

Leer meer met onze complete gids voor machineborduurstabilisatoren.

3. Overwegingen over letterstijl

Als algemene regel bij het kiezen of bereiden artwork voor borduren digitaliseren; minder detail = beter resultaat, vooral bij het maken van kleine ontwerpen.

Dat gezegd hebbende, het gebruik van swirl- of vetgedrukte lettertypen is altijd leuker, maar bij het kiezen van kleine letterlettertypen komen de basislettertypen beter uit! In dit geval is minder meer.

U wilt lettertypen kiezen zonder serif of mooie functies. Vermijd serifs (kleine staarten op oudere letterstijlen), swirls en curlicues.

lettertypen voor kleine lettertypen

Tip: Kies blokletters in plaats van cursief voor een beter leesbaar klein lettertype.

De kleinste leesbaar te gebruiken tekst is 4 mm, maar 3 mm is mogelijk. Hoe kleiner het formaat, hoe moeilijker het zal zijn om duidelijk te lezen.

Onthoud dat de lettergrootte de grootste formaten (de hoofdletters) gebruikt als richtlijn voor de grootte – de kleine letters zijn kleiner.

4. Suggesties voor naald en draad voor kleine borduurlettertypen

Als u kleinere lettertypen borduurt, raden we u aan een kleinere naaldmaat te gebruiken. Kleinere naalden laten kleinere gaatjes achter nadat ze door de stof zijn gepenetreerd.

Afhankelijk van het materiaal waarop u borduurt, is ook van invloed op welke naald u moet gebruiken. Voor geweven materialengebruik naalden met een scherpe punt om de vezels te doorboren; gebreide stoffengebruik ballpointnaalden die tussen de vezels gaan en knip ze niet af.

Meer informatie over de borduurnaald en de vele onderdelen die ervoor zorgen dat de borduurmachine zo soepel loopt.

De maat borduurgaren die u gebruikt, heeft ook invloed op uw resultaten. 60-wt zal mooier uitkomen als je kleiner gaat. Het is altijd het beste om een ​​proeflapje te proberen voordat u op uw uiteindelijke kledingstuk gaat borduren om te zien hoe het werkt.

Hieronder vindt u enkele vergelijkingen van 40 en 60-wt draad met 75/11 of 65/9 naalden.

We gebruikten een standaard bloklettertype en veranderden het op geen enkele manier om te laten zien wat er gebeurt. Deze werden gemaakt op geweven keperstof van katoen met een medium scheurstabilisator.

40 gew. draad lettertypen

U kunt een verschil zien tussen de gewone 40-wt draad met een dunnere naald.

Laten we vervolgens eens kijken wat er gebeurt met een dunnere draad!

60 gew. draad lettertypen

Zoals u kunt zien, is er een duidelijk verschil tussen de 40-wt en de 60-wt.

Het combineren van een kleinere naald en een kleinere draad zal uw resultaten verbeteren. Gebruik voor een 65/9 naald een 60-wt draad.

Als richtlijn: letters 5 mm en groter naaien met naald 75/11; voor 4 mm kunt u een 75/11 naald gebruiken met 60 wt draad of een 65/9 naald met dezelfde 60 wt.

We raden ook aan om uw machine te vertragen! Het is erg belangrijk om langzaam te werken. Er is minder rebound-trekkracht en het stiksel zal gelijkmatiger zijn. Wat de extra tijd ook is, het zal het waard zijn, want je zult betere resultaten behalen.

5. Kleine borduurlettertypedichtheid en steeklengte

We raden aan de densiteit van het microlettertype niet te wijzigen. Gebruik de voorgeprogrammeerde densiteit gedigitaliseerd voor het lettertype. Bij een dichtheid van minder dan 0,25 mm blijft er niet genoeg stof over voor de steken om vast te houden en zal er uiteindelijk een gat ontstaan. Het is als stoelendans spelen met tien mensen en slechts één stoel.

U kunt proberen de trekcompensatie iets te verhogen. Dit zal je letters versterken, maar kan het borduurwerk ook onleesbaar maken als je te veel gebruikt.

We raden aan om de steeklengte minimaal 1 mm te laten, niet kleiner. Steeklengte moet altijd worden ingesteld op minimaal 1 mm, en het is altijd het beste om de standaardsteeklengte van dat lettertype te behouden.

De opening van de brief moet minimaal 1 mm zijn, anders snijdt hij een gat. Deze omvatten de middelpunten van letters zoals “e”, enz.

Belangrijk: Bovenstaande tips werken alleen als u hoogwaardige borduurlettertypen gebruikt

Als u kant-en-klare borduurlettertypeontwerpen voor het toetsenbord gebruikt, moet u er rekening mee houden dat de borduurwerk digitaliseren achter hen zal een grotere impact hebben op uw steek dan iets anders. Het borduurlettertype dat u gebruikt voor uw volgende project, kan uw borduurwerk maken of breken.

Niet alle borduurlettertypes zijn hetzelfde, dus zorg ervoor dat u borduurlettertypes van hoge kwaliteit gebruikt voor de beste resultaten.

Bekijk onze Meer dan 1.000 borduurlettertypeninclusief BX-, ESA- en steekbestandslettertypen.

Wist je dat met onze Borduurwerk Legacy Design Clubu met uw lidmaatschapspunten tot 78% kunt besparen op onze bibliotheek met borduurlettertypes?

Conclusie: kleine letters met goede resultaten zijn mogelijk

Kleine lettertypen borduren is mogelijk met geduld en oefening. Onthoud deze belangrijke dingen bij het gebruik van kleine borduurlettertypen:

 • Vertraag uw machine, wat resulteert in minder rebound-trekkracht en het stiksel zal gelijkmatiger zijn.
 • Zorg ervoor dat u uw stof stabiliseert. Hoe beter het oppervlak, hoe beter het stiksel!
 • Kies de juiste stof. Geweven stoffen werken het beste, maar sommige stoffen werken niet met kleine lettertypen (zoals fleece, pluizige stoffen, gebreide stoffen en doorschijnende stoffen zoals netten en satijn).
 • Hoe kleiner de naald en hoe kleiner de draad, hoe duidelijker uw resultaten.
 • Kies het juiste lettertype, laat je niet gek maken als je wilt dat de letters goed leesbaar zijn.

Voer altijd proefsteken uit en heb geduld totdat u het gewenste resultaat krijgt.

We zijn hier om u te ondersteunen en te begeleiden in uw borduurnalatenschap, tot de volgende keer!

PS Vergeet niet om onze grote selectie van te bekijken 1.000+ borduurlettertypen van hoge kwaliteit om u de beste resultaten te geven.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Manchetknopengigant.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart