Creatief snijwerk met organza | Zelfstudie machinaal borduren

Opengewerkt borduren is een prachtige techniek die elegantie toevoegt aan bijna elk borduurproject. Opengewerkt borduurwerk is een prachtig medium en borduren kan intimiderend lijken, maar wat als ik je vertel dat het dat niet is?

Bij een opengewerkt borduurontwerp wordt stof geknipt en verwijderd (er zit een gat in uw stof) en worden de onafgewerkte randen gevuld met borduurwerk.

Cutwork dat wordt gedaan voor huisdecoratie is visueel aantrekkelijk en geeft een warm vintage gevoel. Hetzelfde ontwerp geborduurd op een draagbaar item heeft hetzelfde resultaat. Hoewel het soms wat problemen kan opleveren.

Het eerste probleem is dat het opengewerkte werk het gebied bloot kan leggen en te “onthullend” kan worden, vooral als het op een blouse wordt gedaan. Ten tweede moet het voorzichtig worden gewassen, anders kan het geborduurde gebied ontrafelen en het item volledig ruïneren.

In deze omstandigheden gebruiken we graag organza in het proces om visuele aantrekkingskracht toe te voegen, evenals wat “structuur” voor het borduurwerk.

Organza kan elk borduurproject opfleuren en ziet er geweldig uit wanneer het wordt toegevoegd aan een bestaand opengewerkt borduurontwerp.

Organza is een stof die traditioneel van zijde wordt gemaakt en is een dunne, doorschijnende stof. U kunt organza gebruiken voor alledaagse of speciale gelegenheidsartikelen, het kan zeer effectief zijn wanneer het wordt genaaid op items zoals kussens en blouses (waar u geen open gaten wilt laten doorschijnen).

Wilt u 14 verschillende opvallende borduurtechnieken leren, inclusief open borduurwerk? Bekijk onze Cursus leuke effecten waar we u voorzien van volgvideo-tutorials, verbluffende borduurontwerpen en handige afdrukbare PDF’s om uw borduurwereld uit te breiden!

Stap 1: Strijk een stuk No Show Fusible Mesh-rug op de achterkant van het item dat u gaat borduren.

Stap 2: Maak voordat u gaat spannen een klein gaatje in het midden van uw materiaal (dit dient als een beginpunt om later uw stuk materiaal uit te snijden).

Stap 3: Span het item dat u gaat borduren, uw organza en de versteviging samen.

Maak er een organza sandwich van: stof bovenop, organza in het midden, wateroplosbare versteviging onderaan.

Stap 4: Plaats en bevestig de borduurring op uw borduurmachine en borduur kleur nummer 1. Hiermee wordt een rijgsteek (de omtreksteek) genaaid voor het uitgesneden gebied.

Stap 5: Haal je borduurring van de machine. Ga met je schaar voorzichtig door het gat naar binnen zonder de organza of versteviging eronder door te knippen. Knip alleen je bovenmateriaal en knip het voorzichtig binnen het gebied waar de snijlijn is geborduurd.

Neem de tijd en knip zo dicht mogelijk zonder in de gestikte lijn te snijden.

Stap 6: Plaats uw borduurring terug in de machine en borduur de 2e kleur. Dit geeft je de overstag lijn. Borduur de rest van uw ontwerp tot het voltooid is en verwijder de borduurring van de machine.

Stap 7: Haal het voltooide item uit de borduurring en draai het om. Knip de smeltbare no-show mesh-rug en organza zo dicht mogelijk bij het stiksel weg zonder in het borduurmotief te snijden.

Stap 8: Los de in water oplosbare stabilisator op. Dit kun je doen door je stof onder de kraan te houden, een in water gedoopt wattenstaafje te gebruiken of een persdoek te gebruiken.

Een persdoek wordt bovenop uw kledingstuk gebruikt, zodat het strijkijzer de organza of het borduurwerk niet raakt en smelt.

Stap 9: Laat uw opengewerkte borduurmotief drogen. Voila! Je hebt een prachtige steek uit.

Zoals u nu kunt zien, is het toevoegen van organza aan een opengewerkt ontwerp zowel effectief als gemakkelijk!

Hoewel sommigen misschien denken dat het net zoiets is als het aanbrengen van een applicatie, is het eigenlijk heel anders omdat de organza meer stabiliteit heeft en de sterkte van het ontwerp toeneemt, omdat alle steken van het ontwerp de organza vasthouden.

Borduren met deze techniek geeft je de mogelijkheid om te spelen met verschillende kleuren, soorten en andere transparante materialen zoals tule. We hopen dat je genoten hebt van deze korte tutorial en veel plezier hebt met het maken van je eerste opengewerkte organza-project!

Wat ben je van plan te maken met snijwerk en organza? Laat het ons weten in de reacties hieronder en bekijk zeker ook eens onze collectie of opengewerkte borduurmotieven.

PS Vergeet niet de geheimen, tips en trucs achter de meest populaire borduurtechnieken (inclusief opengewerkt) te leren en veel plezier ermee te hebben met onze nieuwe en verbeterde Cursus borduren met leuke effecten.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Manchetknopengigant.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart